Cornus florida "Rubra"

Latinski izrazi:

Cornus florida "Rubra"

Cornus florida rubra

Slovenski izrazi:

ameriški dren "Rubra"

ameriški svib "Rubra"

Cornus florida "Rubra" znano tudi kot ameriški dren "Rubra" je Majhno listopadno drevo ali velik grm (4-6 m), počasne, široke rasti (do 6 m). Starejše veje vodoravne ali rahlo povešene. Lubje mladih poganjkov rdeče, pozneje sivo. Listi široko ovalni (7-13 cm), temno zeleni, spodaj sivi, jeseni živo rdeči do rdeče-vijolični. Cvetovi v drobnih okroglih socvetjih, obdani s 4 širokimi, roza do svetlo rdeče-roza ovršnimi listi (do 6 cm) z belimi vršički. Plodovi okrogli (1,5 cm), mesnati, dolgopecljati, malinasto rdeči, okrasni. Privablja ptice. Potrebuje lahka, odcedna tla in stalno vlago.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.

  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, navadno z izrazitim deblom in krošnjo. Drevo je lahko tudi večdebelno. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina dreves doseže višino več kot 3 m.
Nakup izdelka

ameriški dren "Rubra"

Cornus florida "Rubra"
od 157.70 € /KOS
144.02 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
[email protected]

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
[email protected]

Filtri
Razvrsti
Pogled