Magnolia grandiflora "Gallisoniensis"

Latinski izrazi:

Magnolia grandiflora "Gallisoniensis"

Magnolia grandiflora "Galissonnier"

Slovenski izrazi:

velecvetna magnolija "Gallisoniensis"

zimzelena magnolija "Gallisoniensis"

Magnolia grandiflora "Gallisoniensis" znano tudi kot velecvetna magnolija "Gallisoniensis" je Majhno, pokončno, zimzeleno drevo (V 6-8 m, Š 3-4 m). Krošnja piramidalna, enakomerna. Listi veliki, široko ovalni (15-20 cm), bleščeči, temno zeleni, spodaj mehko rjavo dlakavi. Cvetovi enostavni, široko čašasti (20-25 cm), smetanasto beli. Cvetenje: junij-julij. Potrebuje dobro odcedna tla in zavetno lego. Dobro prenaša obrezovanje. Dobro uspeva v globokih, humoznih, rahlo kislih, dobro odcednih in stalno zmerno vlažnih tleh, na sončnih in polsenčnih zavetnih rastiščih.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Listi ali iglice ostanejo na rastlini več let zapored, navadno 2-5 let. Zimzelene zelnate trajnice pozimi ohranijo nadzemne dele. V naših opisih te rastline imenujemo zimzelene, sicer pa je zanje pogost tudi izraz vednozelene.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, navadno z izrazitim deblom in krošnjo. Drevo je lahko tudi večdebelno. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina dreves doseže višino več kot 3 m.
Nakup izdelka

velecvetna magnolija "Gallisoniensis"

Magnolia grandiflora "Gallisoniensis"
od 255.70 € /KOS
233.52 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
info@moga.eu

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
vrtni.center@moga.eu

Filtri
Razvrsti
Pogled