Robinia margaretta "Casque Rouge"

Latinski izrazi:

Robinia margaretta "Casque Rouge"

Robinia slavinii "Casque Rouge"

Robinia margaretta "Pink Cascade"

Slovenski izrazi:

robinija "Casque Rouge"

robinija "Pink Cascade"

Robinia margaretta "Casque Rouge" znano tudi kot robinija "Casque Rouge" je Majhno, pokončno, hitro rastoče listopadno drevo (V 6-8 m, Š 4-5 m). Poganjki rjavi, dlakavi, s kratkimi trni. Listi ovalni (15-20 cm), pernato sestavljeni, listne krpe jajčaste do široko ovalne (2-3 cm), gladke, temno zelene. Cvetovi v visečih grozdastih socvetjih (do 15 cm), metuljasti (2 cm), živo roza do živo lila-roza. Cvetenje: maj-junij. Plodovi podolgovati ploščati stroki (4-6 cm), rjavi, goli. Dobro prenaša vročino in mestno okolje. Križanec Robinia × margaretta oz. R. × slavinii je rezultat križanja R. hispida var. kelseyi in R. pseudoacacia.
  • Rastline izrazito sončnih rastišč potrebujejo in prenesejo veliko neposrednega sončnega obsevanja, npr. vrtnice, še bolj naskalni mleček, rakitovec in homulice, veliko rastlin za skalnjake, kaktusi itd. Čeprav je pogosto, pa ni nujno, da te rastline hkrati prenesejo sušo, tako potrebujejo vrtnice veliko vode in hranil ter bogata, globoka, rodovitna tla, med tem ko lahko bela homulica preživi tudi več tednov v suhih tleh brez dežja ali zalivanja, in normalno raste tudi v revnih, peščenih tleh.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.

  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, navadno z izrazitim deblom in krošnjo. Drevo je lahko tudi večdebelno. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina dreves doseže višino več kot 3 m.
Nakup izdelka

robinija "Casque Rouge"

Robinia margaretta "Casque Rouge"
od 91.60 € /KOS
83.65 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
[email protected]

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
[email protected]

Filtri
Razvrsti
Pogled