Rosa "Wintersun" ®

Latinski izrazi:

Rosa "Wintersun" ®

Rosa "KORbatam"

Slovenski izrazi:

vrtnica "Wintersun"

vrtnica "KORbatam"

Rosa "Wintersun" ® znano tudi kot vrtnica "Wintersun" je Majhna, pokončna listopadna grmovnica, velecvetna vrtnica, hibridna čajevka (V 0,8-1 m, Š 0,4-0,5 m). Veje pokončne. Listi široko ovalni (10-15 cm), pernati, 5-krpi, gladki, bleščeči, zeleni. Cvetovi posamič ali v maloštevilnih socvetjih, žarasti (8-9 cm), močno vrstnati, v sredini svetlo rumeni, ob robu smetanasto beli; nežno dišeči. Cvetenje: junij-september. Kvalitetna, dobro rastoča vrtnica. Dobro odporna na bolezni. Uporabna kot gredna vrtnica in za rezanje. Novejša nemška sorta (Kordes, 2001).
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Lesnata rastlina, ki je že pri tleh razrasla v več glavnih in stranskih vej, praviloma nima glavnega debla. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina grmovnic doseže višino 1-2 m, lahko pa so bistveno večje (do 8 m) ali zelo nizke, tudi polegle.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Rastline izrazito sončnih rastišč potrebujejo in prenesejo veliko neposrednega sončnega obsevanja, npr. vrtnice, še bolj naskalni mleček, rakitovec in homulice, veliko rastlin za skalnjake, kaktusi itd. Čeprav je pogosto, pa ni nujno, da te rastline hkrati prenesejo sušo, tako potrebujejo vrtnice veliko vode in hranil ter bogata, globoka, rodovitna tla, med tem ko lahko bela homulica preživi tudi več tednov v suhih tleh brez dežja ali zalivanja, in normalno raste tudi v revnih, peščenih tleh.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
Nakup izdelka

vrtnica "Wintersun"

Rosa "Wintersun" ®
od 19,10 €
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
info@moga.eu

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
vrtni.center@moga.eu

Filtri
Razvrsti
Pogled