Wisteria floribunda "Violacea Plena"

Latinski izrazi:

Wisteria floribunda "Violacea Plena"

Wisteria floribunda "Multijuga Flore Pleno"

Wisteria floribunda "Double Black Dragon"

Slovenski izrazi:

bogatocvetna visterija "Violacea Plena"

bogatocvetna glicinija "Violacea Plena"

Wisteria floribunda "Violacea Plena" znano tudi kot bogatocvetna visterija "Violacea Plena" je Velika, hitro rastoča, listopadna vzpenjavka (V 5-9 m, Š 3-5 m, odvisno tudi od opore). Listi pernato deljeni (25-35 cm), 11-19-krpi, listne krpe suličaste do jajčaste; listi goli, svetlo zeleni. Cvetovi številni, v rahlih visečih grozdih (30-40 cm in več), metuljasti (1,5-2 cm), vrstnati, vijolični do rdeče-vijolični. Cvetenje: maj-junij. Plodovi debeli, podolgovati stroki (10-15 cm), dlakavi, zeleni.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Rastlina, ki za rast v višino potrebuje oporo. Vzpenja se lahko z viticami ali z oprijemalnimi koreninami, ali pa se s poganjki ovija okoli opore. Pri tem jim pomagamo s privezovanjem na oporo. Med vzpenjavkami so lesnate in zelnate rastline, nekatere so zimzelene, druge listopadne, imajo tudi različno dolg življenjski ciklus. Lesnate vzpenjavke pogosto obravnavamo skupaj z grmovnicami, zelnate pa s trajnicami, enoletnicami ali dvoletnicami, glede na njihov življenjski ciklus.
Nakup izdelka

bogatocvetna visterija "Violacea Plena"

Wisteria floribunda "Violacea Plena"
od 16.10 € /KOS
14.70 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
info@moga.eu

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
vrtni.center@moga.eu

Filtri
Razvrsti
Pogled