Salix chaenomeloides "Mount Aso"

Latinski izrazi:

Salix chaenomeloides "Mount Aso"

Salix chaenomeloides "Mt Aso"

Salix gracilistyla "Mt. Asama"

Slovenski izrazi:

vrba "Mount Aso"

vrba "Mt Aso"

Salix chaenomeloides "Mount Aso" znano tudi kot vrba "Mount Aso" je Srednje velika, pokončna, zelo široko rastoča listopadna grmovnica (V 1,5-2 m, Š 1,5-2,5 m). Krošnja kupolasta, široka, gosta. Veje pokončne do široko razprte. Lubje mladih poganjkov rjavo-rdeče do živo rdeče, pozneje rjavo-sivo. Listi suličasti (6-12 cm), gladki, bleščeči, modrikasto sivi. Cvetovi v socvetjih, mačicah (3-4 cm), roza-srebrni. Cvetenje: februar-april. Trpežna, prilagodljiva vrsta, dobro prenaša mestno okolje in mraz.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, ki je že pri tleh razrasla v več glavnih in stranskih vej, praviloma nima glavnega debla. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina grmovnic doseže višino 1-2 m, lahko pa so bistveno večje (do 8 m) ali zelo nizke, tudi polegle.
Nakup izdelka

vrba "Mount Aso"

Salix chaenomeloides "Mount Aso"
od 29.10 € /KOS
26.58 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
info@moga.eu

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
vrtni.center@moga.eu

Filtri
Razvrsti
Pogled