Cornus alba "Siberian Pearls"

Latinski izrazi:

Cornus alba "Siberian Pearls"

Slovenski izrazi:

beli dren "Siberian Pearls"

beli svib "Siberian Pearls"

Cornus alba "Siberian Pearls" znano tudi kot beli dren "Siberian Pearls" je Srednje velik pokončen grm (do 2 m) goste in široke rasti (do 2 m). Lubje mladih poganjkov živo rdeče do temno rdeče (pozimi okrasno), pozneje rjavo. Listi široko ovalni do jajčasti (6-8 cm), zeleni, spodaj modrikasto zeleni, jeseni temno rdeči. Cvetovi drobni, rumeno-beli, v kobulastih socvetjih. Cvetenje: maj. Plod okrogel (0,6-0,8 mm), bel do svetlo moder, izjemno bogato rodi. Privablja ptice.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, ki je že pri tleh razrasla v več glavnih in stranskih vej, praviloma nima glavnega debla. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina grmovnic doseže višino 1-2 m, lahko pa so bistveno večje (do 8 m) ali zelo nizke, tudi polegle.
Nakup izdelka

beli dren "Siberian Pearls"

Cornus alba "Siberian Pearls"
od 12.40 € /KOS
11.32 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
[email protected]

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
[email protected]

Filtri
Razvrsti
Pogled