Cornus controversa "Variegata"

Latinski izrazi:

Cornus controversa "Variegata"

Slovenski izrazi:

dren "Variegata"

svib "Variegata"

Cornus controversa "Variegata" znano tudi kot dren "Variegata" je Majhno listopadno drevo (6-10 m), široko razraslo (do 8 m), starejše veje pretežno vodoravne ali rahlo povešene. Listi jajčasti do široko ovalni (12-16 cm), nagubani, temno zeleni, z belim robom, jeseni škrlatno-rdeči. Cvetovi drobni, beli, v velikih ploščatih socvetjih (do 15 cm). Cvetenje: junij. Plodovi številni, okrogli (6 mm), temno modri. Privablja ptice. Potrebuje stalno vlažna tla.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Listavci imajo olesenela stebla (torej debla in veje), imenujemo jih tudi lesnate rastline ali drevnina. Listi so večinoma široki, mehki in tanki.
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.

  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Lesnata rastlina, navadno z izrazitim deblom in krošnjo. Drevo je lahko tudi večdebelno. Krošnja je različno oblikovana, redka ali gosta, simetrična ali neenakomerno oblikovana. Večina dreves doseže višino več kot 3 m.
Nakup izdelka

dren "Variegata"

Cornus controversa "Variegata"
od 198.30 € /KOS
181.10 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
[email protected]

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
[email protected]

Filtri
Razvrsti
Pogled