Anemone hybrida "Honorine Jobert"

Latinski izrazi:

Anemone hybrida "Honorine Jobert"

Anemone japonica "Honorine Jobert"

Slovenski izrazi:

jesenska vetrnica "Honorine Jobert"

jesenska anemona "Honorine Jobert"

Anemone hybrida "Honorine Jobert" znano tudi kot jesenska vetrnica "Honorine Jobert" je Srednje velika, pokončna, košata listopadna trajnica (V 90-120 cm, Š 30-50 cm). Listi dolgopecljati, pernato deljeni (15-20 cm), po robu nazobčani, temno zeleni, spodaj dlakavi. Cvetovi v bogatih ovršnih socvetjih, čašasti (5-6 cm), enostavni, beli, s svetlo roza nadihom, s številnimi živo rumenimi prašniki; cvetni listi široki. Cvetenje: avgust-september. Privablja metulje in čebele. Dolgoživeča, nezahtevna trajnica, dobro uspeva v hranilnih, humoznih tleh, na soncu ali v polsenci. Primerna za rezanje.
  • Te rastline najbolje uspevajo na sončnih do delno senčnih legah. Običajno prenesejo več sonca in vročine, če imajo na voljo dovolj vlage; v delni ali rahli senci so njihove potrebe po vlagi navadno manjše.
  • Zelnate (neolenesele) rastline imajo mehka, neolesenela stebla. Pri nekaterih zelnatih rastlinah lahko starejša stebla otrdijo in so podobna olesenelim steblom lesnatih rastlin (npr. pri bambusih).
  • Rastlina vsako pomlad razvije nove liste ali iglice, ki jeseni odpadejo. Pri zelnatih rastlinah lahko jeseni propade celoten nadzemni del (listi in stebla) in ponovno zraste spomladi.
  • Rastlina ob primernih drugih rastnih pogojih prenese mraz do -23 °C.
  • Propustna ali suha tla so lahka in rahla, vsaj delno peščena, v njih voda ne zastaja, temveč relativno hitro odteče v globlje plasti; takšna tla so bolj zračna in toplejša, a tudi bolj suha in navadno manj humozna, na takšnih rastiščih se pogosto pojavlja suša (npr. skalnjaki, suhozidi, ob poteh, na izrazito sončnih pobočjih, na prodnatih tleh, tudi na gramozni podlagi v naseljih in blizu zgradb...), rastline takšnih rastišč potrebujejo dobro odcedna tla, brez težav prenesejo sušo, ne prenašajo pa stalne mokrote ali celo poplavljenosti.
  • Zelnata, neolesenela rastlina. Stebla in listi so lahko zimzeleni ali pa zrastejo vsako pomlad znova. Trajnice cvetijo več let zapored. Nekatere trajnice imajo razvite posebne, podzemne založne organe - čebule, gomolje ali korenike, te vrste pogosto obravnavamo ločeno, kot čebulnice in gomoljnice.
Nakup izdelka

jesenska vetrnica "Honorine Jobert"

Anemone hybrida "Honorine Jobert"
od 4.30 € /KOS
3.93 € brez DDV
Moga d.o.o.
MOGA d.o.o.

Družba za urejanje okolja

Zemljičeva ulica 21
2000 Maribor
Slovenija

Sedež podjetja in storitvene dejavnosti
+386 (0)2 4716310
info@moga.eu

Vrtni center
+386 (0)2 4716313
vrtni.center@moga.eu

Filtri
Razvrsti
Pogled